Изтеглянето на килима за субсидии би довело до колективна загуба на тегло

Изтеглянето на килима за субсидии би довело до колективна загуба на тегло

Изтеглянето на килима за субсидии би довело до колективна загуба на тегло

Възможно ли е Big Corn да бъде принуден да ребрандира поради изкривените оценки на авторите на храни?

Друга такса, изравнена с HFCS, е, че за разлика от естествените подсладители, тя забавя ситостта и поради повишената си сладост насърчава прекомерната консумация. Но и тук доказателствата са нестабилни. През 2007 г. Американски вестник за клинично хранене публикува проучване, сравняващо относителното въздействие на безалкохолните напитки на базата на захароза и HFCS върху човешкия вкус. Авторите "не са открили разлика между подсладените със захароза и HFCS кола в възприеманата сладост, глада, профилите на ситост или енергийния прием." През 2009 г. статия, публикувана в Journal of Nutrition цитира проучването за ситост, за да подчертае "погрешно схващане, че HFCS носи уникална и съществена отговорност за настоящата криза със затлъстяването." Авторите добавят, че "неточна информация от привидно надеждни източници" както и много други фактори "са заблудили неинформираните."

Всичко това ме кара да се чудя: Възможно ли е Голямата царевица да бъде принудена да ребрандира не поради изобилието от твърди доказателства, че HFCS е необичайно опасен подсладител, а по -скоро поради изкривените оценки на авторите на храни, които са решили да смятат HFCS единственият предвестник на спада на цивилизацията в епидемичното затлъстяване?

За да оцените точно как медиите са били по -малко верни на науката за HFCS и затлъстяването, започнете с изданието на Лондон от 13 декември 2009 г. Times. В него Лоис Роджърс обобщава проучване на Калифорнийския университет, което оценява влиянието на фруктозата върху затлъстяването. Тя цитира водещия учен, който казва: "Това е първото доказателство, което имаме, че фруктозата увеличава диабета и сърдечните заболявания независимо от това, че причинява просто наддаване на тегло." Казано по -просто, фруктоза– която е проста плодова захар – може да бъде лоша за нас.

ПОВЕЧЕ ЗА СИРУП НА ЦЯЛОТО

Но Роджърс, както докладва Дан Мичъл в Slate, някак си е хрумнало, че фруктозата и царевичният сироп с високо съдържание на фруктоза са едно и също нещо. Ето нейната следа: "Учените за първи път доказаха, че евтина захар, използвана в хиляди хранителни продукти и безалкохолни напитки [тоест HFCS], може да увреди човешкия метаболизъм и да подхрани кризата със затлъстяването."

Това вирусно изречение – такова, което трябваше да се отнася до фруктоза – заразява цялата статия. Нищо неподозиращите читатели бяха накарани да смятат, че фруктозата е подсладител, извлечен единствено от царевица и, което е по -тревожно, че е взаимозаменяема с HFCS. Ученият, цитиран в статията, по -късно отбеляза това "почти всяко изречение в статията съдържа поне едно неточно твърдение."

Статията, разбира се, се разпространи. Два дни след Times парче, Том Ласкави, пишещ за популярния екологичен уебсайт Grist.com, го преработи. Царевичният сироп с високо съдържание на фруктоза, започна той, беше "подхранване на кризата със затлъстяването." След това той повтори същите грешки, които помрачиха провала на Роджърс. Грист възхитително поправи грешките в статията, но писателят остана яростно предизвикателен. Той отговори на разкритието на Timesнеточност в по -малко от скромни термини: "О, и в случай, че някой от Times Лондон чете това, ако мислите, че някога ще се свържа или цитирам някоя от вашите статии, значи сте пили твърде много от Kool-Aid, който вашият шеф Рупърт Мърдок раздава."

Подобна реакция е показателна. Най -малкото предполага, че скритите мотиви са в действие, когато става въпрос за писане за HFCS и затлъстяването. И наистина, макар и да не мога да го докажа, силното ми усещане е, че авторите на храни позволяват на тлеещото си презрение към промишлената храна да подкопае хладнокръвието, необходимо за точно докладване на научна информация, свързана с него.

СЛЕДВАЩ: Друго съмнително проучване и как фокусирането върху науката ни отклонява от по -важния проблем

Подозренията ми бяха допълнително потвърдени, когато скорошно проучване, критично за HFCS, публикувано от екип от изследователи от Принстън, предизвика подобен прилив за преценка. Учените от Принстън съобщават, че HFCS причиняват по -голямо наддаване на тегло от захарозата (трапезна захар), когато се хранят с плъхове, откритие, което кара авторите да предполагат, че HFCS е "важен фактор за епидемията от затлъстяване."

Grist.com не губи време в заглавието на проучването като a "пробивна работа върху царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза и наддаване на тегло." Laskawy обяви, че дебатът за царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза "може да се приближава до окончателен край." В organicauthority.com Скот Шафър нарече изследването "гвоздеят в ковчега за нездравословните програми за обяд в училище, които пълнят децата ни с високо фруктозен царевичен сироп."

Иронията в тази луда тире е, че пушещ пистолет вече съществува, за да осъди HFCS като въплъщение на кулинарното зло.

Едва след като Марион Нестле, известният диетолог от Нюйоркския университет, критично оцени проучването на Принстън, преустанови яденето при храненето. "Аз съм скептичен," тя постанови. "Не мисля, че проучването дава убедителни доказателства за разлика между ефектите на HFCS и захарозата върху телесното тегло на плъхове." Нейната оценка, която би се оказала подкрепена от други експерти, разкри, че авторите не са отчели как са измерили приема на калории, че резултатите, които са открили, са противоречиви и че наблюдаваните разлики между захарозата и HFCS са "статистически незначителни." Точно как авторите са стигнали до заключението си, добави тя, "е извън мен."

Критиците все още разопаковат проучването на Принстън, така че би било несправедливо да се каже, че то е напълно развенчано. Но когато хладният скептицизъм на авторитет като Nestle (който не е привърженик на голямото селско стопанство) стои в толкова рязък контраст с дивия ентусиазъм на активистите в областта на храните, справедливо е да се подозира, че за пореден път нещо друго води до оценката на храната писатели, освен бурно желание да научат науката.

Иронията в този луд тире за намиране на убедителни доказателства за уникалния принос на HFCS за затлъстяването е, че пистолет за пушене вече съществува, за да осъди HFCS като въплъщение на кулинарното зло: Той е грубо субсидиран. HFCS заслужава да бъде в прицела на общественото мнение не заради предполагаемата си връзка със затлъстяването, а поради проверимия факт, че е неразделна част от индустрията, която се възползва от безсрамното корпоративно благосъстояние. В днешния политически климат потребителите са също толкова (ако не и повече) склонни да осъдят спасяването и ценовата подкрепа, както и твърденията за нездравословно състояние.

Плюс това, писателите на храни, на които им е писнало от HFCS, когато се захванете с това, се насищат предимно с царевица. Затова трябва да надградим новаторската работа на Майкъл Полан, за да покажем как субсидиите за царевица са намалили истинската цена на царевицата с почти 30 процента през последното десетилетие. Трябва да покажем как това е довело до разпространението на евтина нездравословна храна, да не говорим за милиардни печалби за големите производители на храни. Трябва да покажем как тези субсидии са създали епидемията от затлъстяване. И ние трябва да покажем как изкуствено ниската цена на HFCS, а не самата HFCS, е най -голямото възмущение, що се отнася до неравнопоставеността на храната и нейното въздействие върху човешкото здраве.

Такъв фокус би вдъхновил нови критични въпроси. Ще премахне ли субсидиите цената на нездравословната храна? Ще реагират ли потребителите на по-скъпа нездравословна храна, като купуват по-здравословна храна? Дали издърпването на килима за субсидия би довело до колективна загуба на тегло? Тези въпроси остават отворени за обсъждане. Но докато писателите и активистите по храните не се откажат от изравнителните такси, които не могат да поддържат адекватно (влиянието на затлъстяването на HFCS спрямо другите подсладители) и започнат да обръщат повече внимание на въпроси, които не биха могли да бъдат по -малко двусмислени (субсидии), никога няма да разберем. В крайна сметка бих бил развълнуван да видя, че Националната асоциация на рафинериите на царевица става по-малко загрижена за намирането на ново име за царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, отколкото за това как да измислим думата "субсидия."

Знам, никой не иска да чуе това – особено на следващия ден след нас обиколи света по кафенета-но проучване на 120 000 души обвърза пиенето на трима чаши на ден до развитие на ексфолираща глаукома.

Това виждат офталмолозите, когато гледат в очите ви. Ярката малка кръгла част в центъра е зрителният нерв. Те търсят промени във формата му при диагностициране на глаукома. [avatarking/flickr]

ПРОБЛЕМ: Група в Харвардското училище по обществено здраве – която преди това е провела по -малко проучване, което свързва кофеина с донякъде повишен риск от първично заболяване глаукома – отбелязано, че хората в скандинавските страни имат най -високите нива на ексфолираща глаукома (ЕГ) в света и че те също консумират най -много кафе. При продължаващо търсене на причините за ЕГ, те подозираха, че двете може да са свързани. Това се потвърждава от знанието, че кофеинът влияе върху нивата на хомоцистеин в очите ни и че нивата на хомоцистеин често са високи при хора с ЕГ.

Малко за EG: Авторите на изследването отбелязват, че https://preglednaprodukta.top/ е така "водещата причина за вторична откритоъгълна глаукома в световен мащаб." Той представлява 7-12 % от глаукомата. Както разбираме, ЕГ се дължи на разхлабване на пигментите в окото и блокиране на потока течност от очната ябълка, което води до повишено налягане, промени в зрителния нерв и/или проблеми със зрението. Диагнозата на ЕГ обаче не означава загуба на зрение.

Провеждат се много изследвания за причините за ЕГ. Посочената цел на това проучване е да се разгледат рисковите фактори за неговото развитие.

Спортистите се представят по -добре под налягане, когато стискат юмрук с лявата си кастрация, добавя години към живота на мъжете, дори принудителните усмивки наистина намаляват стреса

МЕТОДОЛОГИЯ: На базата на Бригамската и Женската болница в Бостън, изследователите са проследили 78 977 жени и 41 202 мъже, всички първоначално без глаукома, които са били на очни прегледи от 80 -те до 2008 г. Те ги попитаха за техните навици за кафе (и други кофеин) , след това ги сравнява с техните медицински досиета, ако са съобщавали за анамнеза за глаукома, като търсят специално диагнози на ексфолираща глаукома. Те също преброиха диагнози на "съмнителна ексфолиативна глаукома." Това включва пациенти, които имат високо налягане в очите, промени в зрителния нерв и/или проблеми със зрителното поле. Те обединиха данните от кохортите чрез мета-анализ.

Обърнете внимание, че те са измервали само обикновено кафе, но не са били без кофеин.

РЕЗУЛТАТИ: Хората, които пият три или повече чаши кафе всеки ден, са значително по -склонни да имат ексфолираща глаукома.

Те не съобщават за връзка с реална загуба на зрението.

Тенденцията "не се разпростира стабилно върху консумацията на кофеинови продукти като цяло."

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Пиенето на много кафе е свързано с повишен риск от развитие на ексфолираща глаукома и по този начин риск от влошаване на зрението и слепота.

ОПРЕДЕЛЕНИЕ: Това е голямо, проспективно проучване, което си струва да се вземе предвид във все по -обширната дискусия за плюсовете и минусите на кафето. "Животът без радости на живота е жива смърт." И тогава, заровен във вестника, беше този малък скъпоценен камък: "Най -високите потребители на кофеин са малко по -малко склонни да имат хипертония, диабет, висок холестерол и миокарден инфаркт."

Вземете за храна, редовно се преглеждайте за глаукома, дори ако никога не сте пили кафе. През 2010 г. в света имаше 44,8 милиона души с откритоъгълна глаукома, а до 2020 г. ще има 58,6 милиона. Не можем да кажем, че тази асоциация с глаукома-кафе определено е причинно-следствена и че никой не трябва да пие кафе. Всъщност пия много лошо кафе в момента. Ако засега обаче тези открития насърчават осведомеността за глаукомата и продължават изследванията за огромните количества кафе и кофеин, които пием/ядем/търкаме по цялото си тяло, това е полезно и добро.

Ученето, "Връзката между консумацията на кофеин и кафе и ексфолираща глаукома или глаукома," е публикувана в списанието Изследователска офталмология и визуална наука.

Жените, обвинени в убийство, които пледират за самозащита, са по-склонни да бъдат възприемани като виновни, ако имат права руса коса и "тънък и елегантен външен вид."

Урсула Андрес като Хони Райдър в Д -р не, 1962 г. [Eon Productions]

ПРОБЛЕМ: Широко изследван стереотип в социалната психология е, че красотата отклонява наказателната отговорност. Според авторите на това изследване, "Атрактивните хора често се възприемат като притежаващи положителни личностни черти и атрибути в съответствие с неявната теория, че „красотата е доброта“."

В идеалния случай правните процеси са без пристрастия, но нищо не е така и разглеждането на това как нашите предразсъдъци оформят поведението и резултатите теоретично трябва да ни помогне да ги сведем до минимум. Също така като цяло трябва да направим повече изследвания върху красивите хора. Какво ги кара да цъкат? Имат ли страхове? Ако разлеете напитката си върху тях, остават ли капчици вода върху кожата им в малки мъниста за неопределено време?

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователи в Испания от университета в Гренада създадоха измислени сценарии, при които жена беше обвинена в убийството на нейната неутрална по пол "интимен партньор." Във всички случаи историята на жената е, че тя е била жертва на домашно насилие от дълго време и накрая е убила човека от самозащита. Единственото различно между разказите беше описанието на обвиняемата жена.

В една история тя е изобразена като това, което те смятат за красива:

Мария е привлекателна жена с дебели устни; гладки, хармонични черти на лицето; права руса коса; и елегантен и елегантен външен вид.

А в другата тя не беше:

Мария е непривлекателна жена с тънки устни; строги и раздразнителни черти на лицето; тъмна, навързана коса; и не е нито тънък, нито елегантен на външен вид.

Джаринг черти на лицето! Във всеки случай. Другата променлива, която те оцениха отделно от физическата красота на Мария, беше степента на прилика на нейния характер "прототип на очукана жена." И така, в някои истории:

Мария е 36-годишна домакиня с две деца (шест и три години), която е женена от 10 години. Мария носи слънчеви очила, които скриват лицето й, имат лош външен вид и рокля и плахо отговаря на въпросите на съдията или адвокатите.

А в другите тя беше това, което те смятаха не прототип на очукана жена:

Мария е финансов консултант на водеща компания; тя няма деца и е женена от десет години. Мария е добре облечена модна жена, спокойна и решителна във взаимодействието си със съдията и адвокатите.

Тогава изследователите са накарали 169 полицаи от испанските сили за държавна сигурност (153 мъже и 16 жени) да прочетат една версия на историята и да дадат присъда.

Спортистите се представят по -добре под налягане, когато стискат юмрук с ляв креатин при лечение на депресия Принудени усмивки Истински намаляват стреса

РЕЗУЛТАТИ: Противно на разпространените стереотипи, които биха направили привлекателните обвиняеми "получи по -доброжелателна оценка на престъпността," в този сценарий "unпривлекателните жени обвиняеми бяха приписвани по -малко наказателна отговорност."

Отделно, когато Мария беше описана като различна от "прототипна очукана жена," тя се смята, че има "по -голям контрол върху ситуацията, което от правна гледна точка може да се преведе като по -висока степен на вина."

23 Haziran 2020 - 9:18 am

admin2

0 Yorum

 Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Benzer yazılar

  1xbet App For Ios And Android

  24 Eylül 2021

  1xbet App For Ios And Android

  1xbet App For Ios And Android 1xbahis twitter You can choose to use the 1xBet cell web site if you’d like nevertheless we advocate you obtain the app and...

  Obtain 1xbet Apk

  24 Eylül 2021

  Obtain 1xbet Apk

  Obtain 1xbet Apk Pick the nation, type of forex to replenish the account, your promotional code if obtainable. The machine immediately generates a account and password...

  Get Hold Of 1xbet App V71

  24 Eylül 2021

  Get Hold Of 1xbet App V71

  Get Hold Of 1xbet App V71 1xBet is called a pleasing and dependable bookmaker that has a very partaking bonus system. The agency all the time offers customers with...

  The Most Effective Of Sports Betting Websites In Uganda 1xbet Bonuses And Odds

  24 Eylül 2021

  The Most Effective Of Sports Bettin..

  The Most Effective Of Sports Betting Websites In Uganda 1xbet Bonuses And Odds The registration 1xBet account bonus is a 200% matched deposit bonus for which gamers...