Acesta este și unul dintre acele momente în care s-ar putea să ai un pahar de apă în plus

Acesta este și unul dintre acele momente în care s-ar putea să ai un pahar de apă în plus

Acesta este și unul dintre acele momente în care s-ar putea să ai un pahar de apă în plus

Ea a recunoscut asta, chiar dacă a formulat-o ca o întrebare atent ezitantă: „Mi s-a părut o formă ciudată, crescută de … rasism? In spațiul de lucru?”

Nu a spus dacă a avut întotdeauna nesiguranțe în privința ei sau dacă s-au dezvoltat numai după conversația ei cu șeful ei. În orice caz, a simțit că trebuie să „repare” o trăsătură fizică adesea asociată cu rasa ei pentru a se asimila, pentru a merge mai departe.

Este prea simplist să spunem că aceasta a fost doar o chestiune de a ne asigura că o anumită rasă sau gen era reprezentată într-o industrie.

Dar problema admiterii lui Chen nu este una morală. Nu se înșală că face ceva care o ajută să-și avanseze cariera atunci când numărul de poziții pentru ancorele de culoare feminine este deja atât de limitat. Problema este răspunsul care a venit de la colegii ei și de la public imediat după dezvăluirea postoperatorie. Ooh-ing și ah-ing de la colegii ei de aprobare schimbă atenția de la motivul pentru care a trebuit să primească operația în primul rând – rasismul – la aplaudarea curajului necesar pentru a face o schimbare pentru a merge mai departe. Bănuirea despre cât de „mai bine” îngrijit Chen servește doar pentru a reafirma temerile lui Chen cu privire la modul în care ochii ei naturali ar fi putut fi neatractivi și restrictivi. Este un moment de simțire bună, dar nu unul de învățat, deoarece reacția pozitivă acționează ca o încurajare pentru orice altă femeie asiatică care are în vedere să fie operată.

Plecarea până la sfârșitul conversației nu mai era preferințele dăunătoare ale societății care au făcut-o pe Chen să-și „nege moștenirea”, ci ideea că a făcut un pas necesar pentru a-și reprezenta oamenii în domeniul ei. Deși alegerile lui Chen nu ar trebui judecate, este prea simplist să spunem că aceasta a fost doar o chestiune de asigurare a faptului că o anumită rasă sau sex a fost reprezentată într-o industrie, ceea ce se crede că co-gazda Sheryl Underwood a încheiat segmentul. Acest punct de vedere neglijează să pună vina pe mediu și pe oamenii care sunt responsabili de a-l determina pe Chen să ia măsuri atât de drastice în primul rând.

Chen a spus: „Nimeni nu este mai mândru că sunt chinez decât mine și trebuie să trăiesc cu deciziile pe care le-am luat”. Chen poate fi mândră de moștenirea sa chineză, dar nu schimbă faptul că a lucrat într-un mediu care nu era mândru de ea. Industria televiziunii a dorit să se distanțeze de moștenirea ei sugerând că șterge trăsăturile care o legau de ea.

Din păcate, schimbarea „ochilor asiatici” pare să fi făcut parte din deblocarea carierei pe care Chen și-o dorea ca ancoră aspirantă. „După ce am făcut asta”, a spus Chen, „mingea a rostogolit pentru mine”. I s-a spus deja că se pricepe la slujba ei, pur și simplu nu arăta ca cineva care se pricepe la slujba ei. Acum o face și a fost răsplătită pentru asta, atât cu oportunități de muncă – găzduiește Big Brother de la debutul emisiunii, cât și anterior a fost co-gazdă pentru emisiunea timpurie de la CBS – și cu validarea de la oameni care s-au ocupat de transformarea ei, bătând-o pe spate pentru o treabă bine făcută. Chen este acum un veteran de la sine înțeles, una dintre puținele ancore vizibile asiatice americane la televizor, dar succesele ei au venit în detrimentul faptului că se arată mai puțin asiatică decât „poporul ei”, cele pe care co-gazdele ei au lăudat-o pentru că a reprezentat-o .

Un evreu ortodox ține un pui în timp ce îndeplinește ritualul Kaparot înainte de Yom Kippur (Reuters)

În afară de a privi fotografiile sacrificiilor ritualice, care este cel mai bun mod de a vă pregăti pentru un post de 25 de ore?

Aceasta este întrebarea care mi se pune astăzi, deoarece de la apusul soarelui până mâine la apusul soarelui, prietenii mei evrei vor posti pentru Yom Kippur. În această seară se adună în mod tradițional pentru o masă finală. Mulți își doresc unii pe alții "Tzom kal ”sau„ Ușor de repede ”.

În The Jewish Times de astăzi, Mark Beitman recomandă evitarea consumului excesiv de mâncare în pregătirea postului – pentru că acest lucru „va cere corpului tău să folosească mai multă energie și lichide pentru a descompune alimentele suplimentare”. Beitman este în mod similar pe un teren solid atunci când susține "consumul de carbohidrați complexi, care vă ajută corpul să mențină energia, precum și hidratarea, cum ar fi pastele, pâinea, fructele, orezul, legumele și leguminoasele. Fibra suplimentară vă va face să vă simțiți mai plin mai mult timp."

Ai putea să-l privești ca în noaptea dinaintea unui maraton. Coloanele de sfaturi despre asta sunt peste tot; Simt că sunt pe coperta Lumei Runnerului în fiecare lună.

Mai cultural la obiect, NPR ne-a spus în această dimineață că "secret pentru a trece printr-un post Yom Kippur" ar putea fi kreplach – găluște mici uneori cunoscute sub numele de wontons evrei. Sună rezonabil și delicios.

Acesta este, de asemenea, unul dintre acele momente în care s-ar putea să aveți un pahar de apă în plus.

Așa cum a subliniat colegul meu Derek Thompson – totuși, în timp ce mă întreba dacă aveam vreo gândire asupra strategiei fiziologice în abordarea mesei din această seară, Yom Kippur nu ar trebui să fie un post ușor. Este vorba despre sacrificiu și ispășire. În scopul unei vacanțe mari sau altfel, dacă doriți să vă simțiți confortabil, nu postați. Nu este bine pentru corpul tău. Totuși, ca exercițiu de autocontrol și solidaritate culturală, ar putea fi bine pentru sufletul tău. Deci, în afară de a te lăsa să mori, poate nu te străduiești prea mult să te privezi de această experiență de goliciune profundă. Greșind repede, toată lumea.

Don Quijote (terog / flickr)

Pe măsură ce șansele ca viitorii medici să învețe totul despre corpul uman au crescut spre absurditate, nevoia de a se concentra asupra elementelor esențiale ale educației medicale s-a intensificat ca niciodată. Acum pare să existe timp doar pentru ceea ce trebuie să știe absolut, în mod pozitiv, fiecare medic. Cunoștințele științifice de bază și abilitățile clinice guvernează acum ziua, în timp ce subiecții mai umani au căzut pe marginea drumului, în parte pentru că nu pot fi evaluați prin testele omniprezente cu alegere multiplă care domină educația medicală.

Aceasta este o rușine, în parte, deoarece excelența în îngrijirea pacienților este strâns legată de excelențe umane mai largi. Nu putem spune administrând un test de QI sau chiar un examen de realizare medicală cât de bun va fi un medic cineva. Medicii de primă clasă trebuie să fie cunoscuți și abili, dar trebuie, de asemenea, să fie curioși, perspicace și plini de compasiune. Aceștia trebuie să se intereseze cu adevărat de pacienți ca persoane, să se bucure cu adevărat să-i cunoască mai bine și să experimenteze un sentiment autentic pentru cei care suferă.

Astfel de abilități nu sunt dezvoltate prin citirea capitolelor tipice ale manualelor școlii medicale și a articolelor din jurnale despre boli și tratamentele lor. Dacă pot fi cultivate prin studiu, trebuie să fie prin întâlnirea cu un alt fel de carte, o operă de literatură. Unii medici au învățat să iubească astfel de lucrări în anii de licență, dar mulți alții nu produsrecenzie.top au găsit prea puțin timp pentru o astfel de lectură, optând în schimb să urmeze un alt curs de biochimie sau biologie moleculară. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să studiezi ceea ce merită știut.

Dar unde se pot îndrepta medicii pentru a obține informații despre ceea ce merită să știe despre aspectele umane ale medicinei? Pentru a ajuta medicii care simt tragerea unui astfel de apel, iată șapte cărți care pot îmbogăți munca și viața fiecărui medic. Puțini pot face mai mult pentru a informa și a aprofunda umanitatea profesioniștilor din domeniul medical.

Iliada lui Homer – epopeea lui Homer surprinde frumos unele dintre cele mai plăcute dorințe ale omenirii – pentru casă, faimă și onoare, precum și rolul de neînțeles al soartei. Este deosebit de relevant pentru medici, deoarece reprezintă, de asemenea, una dintre cele mai căutătoare meditații asupra mortalității compuse vreodată. În ce măsură faptul ineluctabil al morții anulează semnificația vieții și eficacitatea unei bune medicamente? În ce sens ar putea mortalitatea să scoată de fapt cele mai bune la pacienți și medici?

Cartea Exodului – A doua carte a Bibliei este, de asemenea, una dintre cele mai influente relatări ale istoriei despre eliberare. A inspirat Revoluția Americană, războiul pentru sclavie și mișcarea pentru drepturile civile. De asemenea, explorează temele profesionale esențiale ale chemării și legământului, întrebând ce este nevoie pentru a înființa și a susține o comunitate de oameni dedicați unui scop superior. Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulți medici devin angajați corporativi, ce este cu adevărat în joc păstrarea autonomiei medicale și ce sacrificii ar trebui să fie pregătiți medicii îngrijorați pentru asta?

Etica Nicomacheană a lui Aristotel – Cea mai importantă lucrare din istoria eticii filosofice, invită cititorul să examineze concepte etice absolut fundamentale, inclusiv natura binelui, mijloacele prin care se dobândește excelența morală și interacțiunea dintre viața teoretică și practică dimensiuni. Ne amintește că simpla cunoaștere a ceea ce trebuie făcut nu este întotdeauna suficientă pentru a face acest lucru. Este etica medicală pur și simplu o chestiune de evitare a faptelor greșite și, dacă nu, ce viziune ar trebui să ghideze munca și viața unui medic?

Confesiunile lui Augustin – Adesea privită ca prima autobiografie occidentală, reprezintă una dintre cele mai sondaje relatări ale unui efort personal de a descoperi scopul general al vieții. După cum vede Augustin, ființele umane pot găsi sens și pace numai dacă inimile lor sunt ordonate în mod corespunzător, cu cele mai înalte lucruri pe deasupra. A lăsa lucrurile mici să-i învingă pe cele mari, o tentație perenă în asistența medicală contemporană, înseamnă să duci o viață cu capul în jos. Cum ar putea arăta „mărturisirile” medicilor contemporani și cum ar putea să-i conducă o autoexaminare serioasă să-și reordoneze prioritățile?

Divina Comedie a lui Dante – Această capodoperă a poeziei ne amintește că persoanele, evenimentele și ideile pot avea mai multe semnificații, inclusiv dimensiuni istorice, științifice, morale și estetice. Mesajul lui Dante este deosebit de important într-un moment în care imperativul de a practica medicina eficient amenință să facă contactul pacientului din ce în ce mai unidimensional. Cum ar fi astăzi vizitele la „iad” și „cer” medical? Cu cine s-ar întâlni medicii în fiecare loc și de ce?

Don Quijote al lui Cervantes – Cervantes cunoscuse viața ca oficial al bisericii, soldat, prizonier de război, sclav și dramaturg până când și-a scris capodopera, care a fost publicată în două părți. Acest prim și poate cel mai mare roman ne oferă cel mai puternic memento că aderarea la o profesie nu este doar o chestiune de a ne tăia viziunea pentru a se potrivi modei zilei. Atrage atenția medicilor asupra responsabilității profesionale de a visa mare și de a-și asuma riscuri în a aduce visuri la viață.

Călătoriile lui Gulliver ale lui Swift – Swift frământă mândria umană cu dotările corporale, visele de a cuceri natura și toate pretențiile de perfecțiune morală. Să recunoaștem, dacă medicii nu zâmbesc și nici nu chicotesc din când în când, nu trebuie să fie atenți. Nici o lucrare în limba engleză nu a surprins mai bine dimensiunile de râs ale mândriei umane. Ce medic nu ar beneficia dacă ar fi văzut măcar ocazional o privire asupra sa în oglinda satirică a lui Swift?

Ființele umane sunt puternic modelate de compania pe care o țin, iar medicii își pot permite să-și petreacă tot timpul cu jurnale medicale și manuale. Excelența medicală necesită excelență umană, iar latura umană a medicului trebuie hrănită nu mai puțin decât cele științifice și tehnice. Aceste cărți ne oferă câteva dintre cele mai profunde perspective pe care putem spera să le atingem, cel puțin ca cititori, în ceea ce înseamnă a fi om. Și tocmai acest lucru este cel mai important pentru care medicii trebuie să descopere și să se reîntâlnească în mod regulat, cel puțin dacă vor practica medicina la maximum.

"Stai într-un câmp deschis. Dintr-o dată, există muzică în toate direcțiile. Oasele tale rezonează ca și când ai asculta muzică frumoasă în fața unui puternic sistem stereo de acasă. Dar nu există radio la vedere și nimeni altcineva nu aude ce faci."

Cine nu și-ar dori această experiență?

Pasajul distopic este o copie dintr-un anunț din 1979 pentru un produs numit Bone Fone. Nu era un telefon. Era un radio acoperit de Spandex pe care să-l poată acoperi peste umeri "aceeași separare pe care te-ai aștepta de la căști." Purtându-l peste sau sub haine, s-ar putea "jogging și chiar faceți headstands" în eșarfa muzicală realizată din același Lycra folosit în "costume de baie scumpe." Trei decenii mai târziu, chiar și cei mai mari cărturari nu pot oferi decât presupuneri descurajante cu privire la motivul pentru care Bone Fone a eșuat.

Oare oamenii nu doreau să vorbească AM și hit-uri FM care să rezoneze prin oasele lor? Difuzoarele nu erau suficient "rezistent la zdrobire"? Toți cei care au încercat-o "să nu crezi ceea ce au auzit și au crezut că cineva le joacă un truc?"

Bone Fone a fost "construit pentru abuz," dar într-o lume acum fără ea, cine sunt adevăratele victime?

Toată muzica (și toate sunetele) îți mișcă în cele din urmă micile oase ale urechii interne, deci nu este atât de ciudat. Cu excepția faptului că muzica nu ajunge de obicei prin clavicule. Tehnologia purtabilă a fost o modă atât de nebună.

Săptămâna trecută Chipotle a lansat acest scurtmetraj animat ca o campanie de marketing. Site-uri precum The New York Times, NPR, Slate etc., au postat videoclipul, majoritatea cu susțineri strălucitoare (Bruce Horovitz la USA Today: "Chipotle este pe cale să transforme lumea publicitară în cap"; Peter Weber la Săptămâna: "Este cel mai frumos, bântuitor anunț publicitar pe care îl veți vedea vreodată"; Carey Polis la The Huffington Post: "Anunțul Chipotle Scarecrow vă va face să simțiți toate sentimentele"; Neetzan Zimmerman la Gawker: "Toate celelalte reclame ar trebui să renunțe.")

Patru milioane de vizionări pe YouTube mai târziu și nu un dolar plătit pentru difuzarea televiziunii, acest anunț nu ar putea fi mai iubit. Chipotle iese bine și arată bine.

Sunt încă puțin curios despre asta. Chipotle are peste 1500 de vitrine și a realizat venituri de 800 de milioane de dolari anul trecut. Pentru unul, sperietoarea, atunci când se confruntă cu obstacolele financiare din calea modelelor de afaceri de la fermă la masă, va fi greu să concureze cu companii precum Chipotle. Adică doar să ridic această întrebare, dar ce pretinde Chipotle despre sine aici? Compania susține în mod tradițional și continuă să susțină Food With Integrity. Reclama "crescut natural" carne, deși definiția acestuia este nebuloasă. Chipotle încearcă totuși să evite animalele alimentare crescute cu antibiotice, dar nu întotdeauna; și folosesc cel puțin o agricultură industrializată. Anunțul implică, de asemenea, că mâncarea lor este locală, dar poziția reală a lui Chipotle este, "Nu este posibil sau practic pentru noi să ne procurăm toate ingredientele la nivel local [definit ca la 350 de mile]. Totuși, credem că este important să facem cât putem."

În cele din urmă, drone-corb a văzut sperietoarea vândându-și tacosurile proaspete și asta nu poate fi bine. Acea corbă pare că va raporta înapoi șefilor săi de corb gigant. Și apoi, oh băiete.

Cel mai bun lucru despre toate acestea este știrea că Fiona Apple este în viață. Când o folosești pentru a ne manipula emoțiile, Chipotle – cântând de la Willy Wonka & Fabrica de ciocolată, nu mai puțin – sper să faci tot posibilul pentru a îndeplini standardele implicate aici.

(John Gress / Reuters)

Nu ați putut plăti o factură medicală în ultimii doi ani calendaristici?

Ați primit o notificare de închidere de la o companie de utilități?

Ați suferit daune materiale substanțiale cauzate de incendii, inundații sau alte catastrofe naturale sau provocate de om?

14 Nisan 2020 - 10:26 pm

admin2

0 Yorum

 Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Benzer yazılar